Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
”Vi har ju ett totalansvar” – hör biträdande polischef Krister Adolfssons reaktioner om situationen på Spenshult. Foto: SVT

Polisen om Spenshult: ”Inte acceptabelt”

Uppdaterad
Publicerad

Att flera kvinnor upplever otrygghet på Spenshult är inte acceptabelt, reagerar polisen i Halmstad efter SVT Nyheter Hallands publicering. Nu kommer man lyfta frågan inom polisledningen och med Migrationsverket.

– Det som beskrivs är naturligtvist inte på något sätt acceptabelt, det här är någonting som både vi och Migrationsverket får ta till sig, säger Krister Adolfsson, biträdande chef för Polisen i Halmstad.

Det handlar om SVT Nyheter Hallands publicering på torsdagen, där flera asylsökande kvinnor, Röda Korset och andra med insyn vittnar om otrygghet på asylboendet Spenshult. Källorna pekade bland annat på våld, ofredanden av kvinnor och på förekomst av narkotika, och det är en bild som polisen känner igen från de anmälningar man fått in.

Ska tas upp av polisledningen

Men Krister Adolfsson reagerar ändå på omfattningen av otryggheten och säger nu att han kommer ta upp frågan med polisledningen i Halmstad och med Migrationsverket.

– Förhoppningsvis leder det till ökad trygghet för kvinnorna på Spenshult.

Hör biträdande polischefen Krister Adolfssons reaktioner på kvinnornas berättelser och om varför han tror att boendeformen påverkar situationen, i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Kvinnor på Spenshult

Mer i ämnet