Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Därför har polisens besök på Spenshult minskat jämfört med i fjol. SVT:s reporter Elin Schwartz och biträdande polischef Krister Adolfsson förklarar. Foto: SVT

Stor minskning av incidenter på asylboendet Spenshult

Uppdaterad
Publicerad

Polisen kallas allt mer sällan till asylboendet Spenshult. Hittills i år har antalet gånger nästan halverats jämfört med förra året. Orsaken är att enskilda individer har lämnat boendet, enligt Polisen i Halmstad.

– Det är en högre närvaro av polisen där jämfört med i Halmstad kommun, men man måste väga in faktumet hur många människor som bor där och hur man bor där, säger Krister Adolfsson, biträdande chef för Polisen i Halmstad.

SVT Nyheter Halland har tagit del av Polisens händelserapporter och där kan man se att polisen åkt till Spenshult 56 gånger hittills i år, jämfört med 107 gånger under samma period förra året.

Hör SVT:s reporter och biträdande polischef Krister Adolfsson berätta om minskningen i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Kvinnor på Spenshult

Mer i ämnet