Den 16-årige pojken hittades död i en bäck i Halmstad på lördagsmorgonen den 10 maj. Foto: SVT

Polisen söker fler vittnen till misstänkt Halmstadmord

Uppdaterad
Publicerad

Hallandspolisen har ännu ingen gripen för det misstänkta mordet på den 16-årige pojken som hittades död i en bäck i Halmstad. Därför går nu polisen ut med en efterlysning om fler vittnen.

Hittills har polisen varit väldigt tyst om omständigheterna kring dödsfallet, men nu går man ut med tidpunkten för när pojken senast sågs i livet.

Den 16-årige pojken sågs vid 18-tiden på fredagen den 9 maj på en hamburgerrestaurang i centrala Halmstad. Vid 8-tiden på lördagsmorgonen hittade en privatperson pojken död i en bäck mellan Frennarp och Furet, öster om Nissan i Halmstad.

Mordet på Albin

– Vi ser att finns luckor i händelseförloppet som leder fram till 16-åringens död, säger Lars Grimbeck, kommunikationschef vid Hallandspolisen, till SVT Hallandsnytt.

Polisen vill nu att alla som kan ha sett något ska höra av sig.

– Vi vädjar särskilt till föräldrar till personer under 18 år så att vi kan underlätta att hålla förhör med vittnen som är omyndiga. Vi vet att det finns personer som har mer uppgifter att ge, säger Lars Grimbeck.

Kan inte utesluta brott

Grimbeck betonar att även iakttagelser som vittnen själva kan uppleva som obetydliga kan vara viktiga för utredningen.

Ännu har den slutgiltiga rättsmedicinska rapporten inte kommit och det kan ta allt mellan en vecka och en månad innan Hallandspolisen får den. Den preliminära bedömningen var att man inte kan utesluta att ett brott ligger bakom 16-åringens död.

Förundersökningen fortsätter med kartläggningen av pojkens sista tid i livet och brottsrubriceringen är mord.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Albin

Mer i ämnet