Bluffblanketter skickas nu ut i Halland. Foto: TT

Polisen varnar: Bedrägerier i Kungsbacka

Uppdaterad
Publicerad

Utskick från Bolagsupplysningen och Företagsopinion är utformade för att lura företagare. Det varnade polisen i Kungsbacka för på sociala medier under fredagen.

Det första utskicket, från Bolagsupplysningen, är bekant för polisen och syftar till att låsa den som skriver under i ett kostsamt avtal. Den andra från Företagsopinion är utformad som en opinionsundersökning. 

Ämnet för ”undersökningen” är också högaktuell vilket handlar om exempelvis trainee- och instegsarbeten för nyanlända, skriver polisen. 

Fyller man i uppgifterna är man även här fast i ett kostsamt avtal som styrs från utlandet. Det kan då bli en kostsam historia.

– Vi vill inte att någon ska bli lurad, för det är väldigt lätt att man blir det i och med att det ser ut precis som att det är från en myndighet, säger Anna Rosenberg, inspektör till P4 Halland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.