Anna Lindqvist, kommunpolis i Kungsbacka varnar för båtligor. Foto: Polisen/TT

Polisen varnar: ”Västsverige extra utsatt för båtligor”

Uppdaterad
Publicerad

Båtsäsongen är på väg mot sitt slut för många. Den plockas upp på land för att få vila sig torr, tills det kära återseendet i vår. Vilket tjuvarna vet om, och nu går polisen ut med en varning.

– Vi har fått tips om att regionen kan komma att bli extra drabbad av stölder av utländska båtligor, säger Anna Lindqvist, kommunpolis i Kungsbacka

Under vintern blir det allt färre som rör sig i de olika hamnarna, eftersom båten ligger på land. Under nästa vecka, arrangeras därför ett möte för båtsamverkan på polishuset i Kungsbacka.

– Vi ser problemet nu med att folk tar upp sina båtar, lägger de på uppställningsplatserna, för att sen gå hem. Det gör att det rör sig färre personer i hamnarna, vilket är bra för tjuven då de kan gå ostört och reka, säger Anna Lindqvist.

”Vi hoppas kunna minska stölderna”

Det som riskerar att bli stulet är bland annat motorer, båtinredning och annat stöldbegärligt som förvaras i båtarna. Under mötet kommer det att diskuteras om hur man som båtägare kan säkra sig mot inbrott samt stöld.

– Vi hoppas med det här mötet att kunna minska stölderna, och framförallt signalera känslan av att det inte ska löna sig att vara tjuv i Kungsbacka, säger Anna Lindqvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.