– Jag kan definitivt inte lova att man inte behöver vara orolig, säger lokalpolisområdeschef Christer Bartholdsson om grannarnas oro i klippet ovan. Foto: SVT

Polisen efter skjutningen: ”Utredningen går åt rätt håll”

Uppdaterad
Publicerad

Efter att en kvinna i 20-årsåldern blev skjuten i benet under fredagskvällen har polisen tagit in extra resurser, knackat dörr och sökt av området.

– Vi försöker tålamodigt och noggrant beta av hela området. Många hör inte av sig fast de har något att berätta så därför söker vi upp folk via dörrknackning, säger Christer Bartholdsson, lokalpolisområdeschef i Falkenberg.

Det var strax efter klockan 23 på fredagskvällen som en skottlossning ägde rum mitt inne bland flerfamiljshusen i Arvidstorp i Falkenbergs kommun. En kvinna i 20-årsåldern blev träffad i benet och färdades med ambulans till Halmstads sjukhus där hon nu vårdas med lindriga skador.

Vad motivet bakom skjutningen kan vara är ännu oklart.

– Det är en av de sakerna vi håller på att utreda. Kan man motivet är det givetvis enklare att få fram vissa svar, säger Christer Bartholdsson.

”Utredningen går åt rätt håll”

Hittills har polisen inte någon misstänkt för skjutningen, som rubriceras som försök till mord eller dråp.

– Det är ett jättelikt pussel, det går sakta och man måste vara tålmodig men utredningen går åt rätt håll, säger Christer Bartholdsson.

Flera grova brott

Den senaste tiden har det inträffat flera grova brott i Falkenberg. SVT Nyheter Halland har tidigare kunnat berätta om skottlossningen mot en bil i Sloalyckan som skedde för drygt en vecka sedan. Dessutom har det tidigare hittats en sprängladdning i närheten av där det sköts i fredags, vilket Hallands Nyheter var först med att berätta. 

Mer om hur lokalpolisområdeschef Christer Bartholdsson ser på de grova brott som skett, oron bland grannarna och ett spår de kollar extra på ser du i klippet ovan. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.