Per Gessles hits går att höra i musikalen ”Halland love stories”. Se klipp ur musikalen här. Foto: TT (arkiv) och Malin Arnesson

Premiärdags för musikal med Gessles musik

Publicerad

Nyförälskelse och hjärtesorg. På fredagskvällen har musikalen ”Halland love stories” premiär där hallänningarnas kärlekshistorier ackompanjeras av Per Gessles musik.
– Det lät som en rolig och udda idé, säger hitmakaren själv.

När SVT Nyheter Halland besöker de sista repetitionerna före premiären möts vi av tonerna till ”Här kommer alla känslorna” och ”Det är över nu”. Det är några av låtarna som är med i den musikal som Teater Halland sätter upp och kommer att turnera med under våren.

Teater Halland har aldrig tidigare haft så många personer involverade. Mängder av hallänningar har nämligen delat med sig av sina egna kärlekshistorier som sedan tagit plats i manuset.

– Vi har träffat människor i alla åldrar från hela regionen och fått de mest fantastiska kärlekshistorier. Det är ett enormt förtroende vi fått från hallänningarna, säger Anna Sjövall, teaterchef och regissör.

Fick Gessles välsignelse

Musikalen är halländsk rakt igenom. Förutom att kärlekshistorierna kommer från hallänningar, kommer musiken från en viss popartist från Halmstad.

– Det var hemskt roligt att fick Per Gessles tillåtelse och välsignelse att använda hans musik. Det var min självklara önskan när jag började jobba med det här, säger Anna Sjövall.

Artisten själv var inte svårövertalad.

– Det lät som en rolig och udda idé. Många av mina låtar har på något sätt förankring i Halmstad och på västkusten så det kändes fint att de tänkte på mig, berättade Per Gessle för SVT Nyheter Halland förra året.

”Halland love stories” spelas i Varberg och Kungsbacka innan man ger sig ut på turné runt om i landet. I slutet av april kommer musikalen till Falkenberg och Halmstad.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Per Gessle

Mer i ämnet