Foto: Svt

Psykiatriska kliniken i Halmstad får kritik

Uppdaterad
Publicerad

Inspektionen för vård och omsorg kritiserar psykiatriska kliniken på Hallands sjukhus för att inte samverkat med öppenvården eller kontakta anhöriga då en man skrevs ut från slutenvården. Dagen efter hade mannen tagit sitt liv.

Inspektionen för vård och omsorg, IVO, skriver i sitt beslut att det brustit i samverkan mellan den slutna och öppna psykiatriska vården vid Psykiatrin Halland i Halmstad. IVO anser att då patienten vid upprepade gånger och med täta mellanrum sökte vård vid slutenvården talade detta för en allvarlig problematik.

Saknar planering med öppenvården

IVO saknar den psykiatriska slutenvårdens planering med öppenvården samt dialog med närstående inför utskrivning. Kliniken har inkommit med synpunkter på förslag till beslut. IVO finner inte skäl att ändra sin uppfattning med anledning av yttrandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.