Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
– Vi gick från fungerande icke godkända visir till godkända men icke fungerande, säger tf Regiondirektör Cristine Karlsson. Foto: TT/Region Halland

Regionens skyddsvisir underkändes – men ersättningsskydden gick sönder

Uppdaterad
Publicerad

Region Hallands skyddsvisir som använts vid vård av covid-19-patienter underkänns av Arbetsmiljöverket. I stället har de fått nya masker som skulle skydda bättre – men nu har de nya visiren gått sönder.
– Vi gick från fungerande icke godkända visir till godkända men icke fungerande, säger tf Regiondirektör Cristine Karlsson.

Arbetsmiljöverket menar att regionen borde ha använt sig av andra visir. Att visiren var underkända var P4 Halland först med att berätta.

– Det är godkänt i lägsta kategorin, det vill säga att det inte är godkänt om man använder det i samband med misstänkt smitta. Det skyddar inte, säger Magnus Henriksson, inspektör vid Arbetsmiljöverket.

I klippet ovan berättar tf Regiondirektör Cristine Karlsson om den nya problematiken och Magnus Henriksson, inspektör vid Arbetsmiljöverket om varför de gamla inte anses godkända.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronapandemin

Mer i ämnet