Lise-Lotte Bensköld Olsson är regionråd och andre vice ordförande i Region Hallands styrelse. Foto: SVT/TT

Regionrådet (S): ”Man tar ut väldigt mycket på invånaren”

Uppdaterad
Publicerad

Socialdemokraterna, som sitter i opposition i regionfullmäktige, är kritiska gentemot det budgetförslag som presenterades av Alliansen under onsdagen. Regionrådet Lise-Lotte Bensköld Olsson (S) anser att det är negativt att hallänningarna drabbas av ökade kostnader.

– Jag konstaterar att man efter mer än fyra års misslyckande med att få ordning på regionens ekonomi, nu kommer med besked om att invånaren drabbas av en hel del ökade kostnader. Man tar ut väldigt mycket på invånaren vilket jag tycker är tråkigt, säger Lise-Lotte Bensköld Olsson (S)

Hur hade ni gjort istället?

– Vi vill se mer proaktiva ingångar med att flytta vården närmare patienterna. Vi vill få en riktad förflyttning mot vårdcentralerna och stötta upp det förebyggande arbetet och den psykiska ohälsan bland annat.

Hur skulle det göra läget bättre?

– Att arbeta förbyggande och ha vården närmare invånaren gör att vården blir mer kostnadseffektiv, svarar Lise-Lotte Bensköld Olsson (S).

Socialdemokraterna väntas lämna in sitt budgetförslag senare under veckan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.