Sara Heikkinen Breitholtz (S) kommenterade olyckan i ett inlägg på sociala medier. Foto: TT/Riksdagen

Riksdagsledamoten från Kungsbacka kommenterar olycka i social media

Uppdaterad
Publicerad

Förra veckan var riksdagsledamoten Sara Heikkinen Breitholtz (S) inblandad i en krock i Kungsbacka och initialt förekom uppgifter om att hon var misstänkt för rattfylla, vilket nu tillbakavisats av åklagare. Nu går hon själv ut och kommenterar händelsen i ett inlägg på Facebook.

– För att vara tydlig, jag hade inte druckit alkohol utan detta är en konsekvens av mediciner som jag har recept för, skriver hon där.

Sara Heikkinen Breitholtz (S) ska i fredags eftermiddag ha kört in i en buss i Kungsbacka. Efter olyckan skrevs en anmälan om rattfylleri som utreds av polisens avdelning för särskilda utredningar.

Under onsdagen gick ansvarig åklagare ut med att riksdagsledamoten inte delgetts misstanke om något brott, att det inte finns något utandningsprov som visar på rattfylleri och att man nu inväntar svar på blodprov.

Sedan händelsen inträffade har SVT Nyheter inte kunnat nå Sara Heikkinen Breitholtz (S). Men i ett inlägg postat på Facebook under onsdagen skriver hon bland annat:

”För att vara tydlig, jag hade inte druckit alkohol utan detta är en konsekvens av mediciner som jag har recept för. I fredags eftermiddag var jag nära att skada andra och även att mista mitt eget liv. Jag har brutit nyckelbenet och har två revben som är av. Men det är inte det som är mest relevant. Jag körde in i en buss och tacka gudarna, det var ingen annan som skadades.”

Medicineras för smärtor

Hon uppger att hon under många år lidit av en sjukdom med otroliga smärtor som hon medicineras för. Även om medicinering inte ska hindra bilkörning, i normalfallet, kan sjukdomen och olika kombinationer av läkemedel medföra problem:

”Jag måste ta ansvar för det som har hänt och jag vill bli behandlad på samma sätt som jag anser att andra ska behandlas i min situation. Jag har sjukskrivit mig och kommer fortsätta arbetet med mina läkare. Jag kommer att söka mer hjälp och självklart inte köra bil förrän jag och en läkare hittar en riskfri medicinering.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.