På måndagen kom hovrättens dom gällande den man som mördat sin exflickvän i Kungsbacka. Foto: SVT

Så blev hovrättsdomen efter Kungsbackamordet

Uppdaterad
Publicerad

52-åringen från Kungsbacka dömdes till livstids fängelse för mord på exflickvännen – hovrätten fastställer nu domen.

Hovrätten i Västra Sverige fastställer domen gällande den 52-årige man dömts för att ha mördat sin flickvän i Kungsbacka kommun på juldagen 2019. Tingsrättens dom gällande livstids fängelse kvarstår därmed.

Mannen hade överklagat domen från Varbergs tingsrätt till Hovrätten för västra Sverige med hänvisning till han på grund av sitt dåliga psykiska mående och intag av alkohol och läkemedel har haft svårt att kontrollera sitt handlande.

Enligt överklagan vill mannen även slippa det skadestånd som han ska betala till kvinnans bekanta för förberedelse till mord då brottsoffret inte kan ha vetat om planerna förrän den dömde 52-åringen berättade om dem i polisförhör. Inte heller på denna punkt fick mannen gehör i hovrätten.

Larmet kom på juldagskvällen

Det var sent på juldagskvällen 2019 som polisen larmades till ett misstänkt våldsbrott utanför Kungsbacka. Framme på platsen fann polisen en död kvinna i hallen i hennes eget hem.

En man greps samma natt då han själv larmade polisen och sa att han var skyldig. Mannen erkände att han skjutit sig in i bostaden med ett hagelgevär och att han sedan sköt kvinnan. Efter mordet åkte 52-åringen för att döda en man i dennes bostad.

Avlyssnade kvinnan i månader

Mannen har också filmat och avlyssnat kvinnan i hemlighet i hennes hem under sju månader. Kvinnans samtal till 112 samt skotten ska också finnas i ljudupptagningarna.

I enlighet med tingsrättens dom meddelar hovrätten att 52-åringen ska dömas för mord, förberedelse till mord, kränkande fotografering, olovlig avlyssning och grovt rattfylleri.

52-åringen ska stanna kvar i häkte tills domen om livstids fängelse vinner laga kraft.

I klippet nedan berättar SVT:s reporter om de misstankar som riktats mot mannen inför rättegången i Tingsrätten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Misstänkt kvinnomord i Kungsbacka

Mer i ämnet