• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Skara i Skara kommun, Västra Götalands län. Det brinner i en byggnad i Folkets park med kraftigt rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Skaraborg.

Stefan Pålsson kommunstyrelsens ordförande vill utreda möjligheten för en nybyggd arena på Örjans vall. Foto: Pressbild/Björn Larsson Rosvall/TT

Så blir Örjans valls framtid: ”Möjlighet för ny arena på befintlig plats”

Uppdaterad
Publicerad

Framtiden för fotbollsarenan Örjans vall har länge varit en diskussionspunkt och nu har kommunstyrelsen i Halmstads kommun röstat fram ett beslut – byggplanerna skrotas och istället kan det byggas en ny arena.

I dag röstade kommunstyrelsen om att inte gå vidare med bostadsplanerna på Örjans vall. En enig kommunstyrelse ställde sig negativ och fattat ett annat beslut för Örjans valls framtid.

– Vi ska sätta igång en ny utredning med syfte att utreda möjligheten för en nybyggd arena på befintlig plats, säger kommunstyrelsens ordförande Stefan Pålsson (S).

Planuredningen visade svårigheter

Planutredningen som kommunstyrelsen fattade beslut om belyser Örjans valls förutsättningar och att platsen har ett högt kulturvärde. Utredningen tar även upp att det finns risk för översvämningar och att marken är dricksvattentäkt.

– Det finns många begränsningar på Örjans Vall och därför kom vi fram till att vi inte kommer gå vidare med att bygga bostäder på platsen vi ser inte att den kalkylen går ihop sig, säger kommunstyrelsens ordförande Stefan Pålsson.

Ny utredning kring ny Arena

Stefan Pålsson (S) säger att de har mycket utredningsmaterial som de tar användning av för att se om den nya planen kan vara möjligt.

– Vi tittar vidare på bland annat vilken kapacitet arenan behöver, utrymmen som behövs och omklädningsrum. Vi tittar även på självaste platsen och om det finns möjlighet att bygga om på plats, exempelvis om dricksvattnet är ett hinder, säger kommunstyrelsens ordförande Stefan Pålsson (S).

Stefan Pålsson menar att Örjans vall är en vacker men också viktig plats för Halmstad.

– Vi tar tillvara på den kulturhistoriska viktiga miljön som den gamla entrén och parken bredvid, säger kommunstyrelsens ordförande Stefan Pålsson (S).

Väckt en intressant debatt

–  Det har generat en intressant debatt i Halmstad. Folk har engagerat sig och tyckt till i den här frågan. Det tycker jag varit intressant och det har bidragit till att vi har landat här som vi har gjort, säger kommunstyrelsens ordförande Stefan Pålsson (S).

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.