Foto: Fredrik Sandberg/TT

Så firas nationaldagen i Halland

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagen är det Sveriges nationaldag och runtom i Halland bjuds det på evenemang för såväl stora som små.

För kungsbackaborna finns det en hel del att välja mellan på tisdag. Vid 13-tiden drar nationaldagsfirandet igång på Kungsbacka torg med musik, sång och dans.

Klockan 14.00 blir det picknickfestival på Löftadalens folkhögskola där det utlovas högtidstal och musikunderhållning med körsång och allsång. Lokala företag och föreningar kommer även finnas på plats för den nyfikne.  

På Hallandsgården på Galgberget i Halmstad firas nationaldagen med musik, tal och prisutdelning. Evenemanget är ett samarbete mellan Halmstads kommun och Hallands konstmuseum och pågår mellan 11.00 och 12.00.

Bland medverkande finns bland andra Susanne Nilsson, klubbdirektör i Halmstads BK, Hemvärnets musikkår och Sven Palmkvist, ordförande i kulturnämnden i Halmstad.

Här är det gratis

I Laholm firas nationaldagen traditionsenligt i stadsparken. Och precis som förra året kommer nationaldagsfirandet att avslutas med Pride. På programmet står bland annat parkvandring, musik och teater. Evenemanget pågår mellan 10.00 och 18.00 och är gratis för alla.

Nationaldagen i Varberg firas precis som vanligt i Societetsparken vid Varbergs fästning. Här kommer det erbjudas aktiviteter för hela familjen som konstverkstad, språkmingel, tipspromenad, mat och musik. Dessutom kan cykelentusiaster passa på att sommarfixa sin cykel tillsammans med en lokal workshopledare.

För alla nationaldagsfirande falkenbergare är det Falkhallen som gäller. Klockan 14.30 drar firandet igång med Falkenbergs manskör och blåsorkester. Dessutom bjuder elever från Vesterhavsskolan och folkdanslaget Falkringen upp till dans.

Och i Hyltebruk blir det nationaldagsfirande klockan 14.00 på hembygdsparken Lindekullen som kommer innehålla tal, flagghissning samt en välkomstceremoni för nya svenska medborgare.  

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.