• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Regionen kommer nu fortsätta utvärdera arbetet och se hur man kan förbättra väntetiderna ytterligare. Foto: Kaisa Lappalainen/SVT

Så har avknoppade 1177 i Halland minskat telefonköerna

Publicerad

Efter att region Halland nyligen lämnat den nationella samverkan för 1177 på telefon har man kunnat minska telefonköerna. Nu vill regionen utvärdera hur man kan optimera det nya upplägget och fortsätta utvecklingen med de minskade väntetiderna.

Det har gått drygt tre veckor sedan man lämnade det nationella samarbetet för att besvara samtalen. Avdelningschefen för 1177 i Halland, Maria Woxius Jönsson, tycker att det är för tidigt för att dra några omfattande slutsatser om hur mycket telefonköerna minskat. Men att det går åt rätt håll kan man konstatera.

– Nu kan sjuksköterskorna påverka kön, innan tog den aldrig slut, säger avdelningschefen Maria Woxius Jönsson.

Sjuksköterskorna kommer dock att fortsätta ta emot samtal från patienter i hela Sverige nattetid fram tills augusti, då det nuvarande avtalet för nattbemanningen löper ut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.