Stor trafikpåverkan när snöovädret drog in över Halland

Uppdaterad
Publicerad

Stillastående lastbilar, en bussolycka och en krock mellan plogbil och personbil är några av händelsena i spåren av snöfallet som drog in över Halland under tisdagen. Se klippet med Olivia Paulsson och Kajsa Magnusson som satt fast i köer på E6 i tre timmar.

Det snöade i hela länet under tisdagsmorgonen och SMHI har utfärdat gul varning – lägsta nivån – för snöfall under tisdagen.

Strax söder om centrala Laholm kolliderade en snöplog med en personbil vid halv två-tiden. Ambulans skickades till platsen och skadeläget är okänt.

Bussolycka i Rolfstorp

Vid halv nio på morgonen larmades räddningstjänsten till väg 153 i Rolfstorp där en buss med både barn och vuxna bland passagerarna hade kört av vägen.

– Den har kört i låg hastighet och står halvvägs ner i diket, sade Peter Stened på räddningstjänsten.

Alla passagerare kunde ta sig ur bussen på egen hand. En person har förts till sjukhus med lättare huvudskador, enligt polisen. Ännu är det oklart hur många personer som har befunnit sig på bussen.

Frontalkrock på E6

I Åskloster, på gamla E6, frontalkrockade två bilar vid halv åtta-tiden. Förarna ska ha kunnat ta sig ut bilarna på egen hand men klagade på smärtor i benet och bröstet.

Vid Skottorp och Östra Karup stod trafiken stilla i södergående riktning på E6 i flera timmar under morgonen och förmiddagen på grund av lastbilar som inte kunnat ta sig upp för Hallandsåsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.