Genrebild på byggnadskran Foto: TT

Så säger politikerna i Varbergs kommun om bostadsfrågan

Uppdaterad
Publicerad

Bostadsfrågan har varit på tapeten i kommunpolitiken i Varberg under lång tid. SVT Nyheter Halland har frågat de olika partiernas ordförande i Varbergs kommun om hur de tycker det har gått med bostadsbyggandet under den senaste mandatperioden 2018-2022.

CENTERPARTIET

Christofer Bergenblock:

Vi har haft en väldigt bra framdrift av bostäder under den här mandatperioden men vi behöver jobba mer för att få ett ökat byggande på landsbygden.

LIBERALERNA

Tobias Carlsson:

Mängden detaljplaner gör att det blir möjligt att bygga fler bostäder än förr per år. Dock skulle vi gärna se att det byggs mer i serviceorter och på landsbygden.

VÄNSTERPARTIET

Ingela Svensson:

Det har byggts väldigt mycket men det byggs för lite hyresrätter. De som byggs har väldigt hög hyra som få människor med lägre inkomster har råd att bo i.

SVERIGEDEMOKRATERNA

Erik Hellsborn:

För oss i SD är det viktigt med ett fortsatt bostadsbyggande, inte bara i Varbergs Stad, utan även i resten av kommunen. Arbetet med dubbel markanvisning behöver fortsätta, och eventuellt utökas.

KRISTDEMOKRATERNA

Anki Herdell:

I början av mandatperioden har det inte byggts så mycket som planerat men nu har det tagit ordentlig fart. Vi måste bygga mer på vår landsbygd och våra orter runt om kommunen. Det är viktigt att kunna leva och bo bra i hela kommunen anser vi.

MODERATERNA

Ann-Charlotte Stenkil (M):

Se klipp

SOCIALDEMOKRATERNA

Jeanette Qvist (S):

Se klipp

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet 2022 Halland

Mer i ämnet