Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Undersköterskorna Maria, Cecilia och Jelena på förlossningen i Halmstad har inget emot att få sina privata skor utbytta mot arbetsskor. Foto: Alice Edenhed/SVT

Så tycker sjukhusets personal om gratis arbetsskor

Uppdaterad
Publicerad

Nu haglar det in förslag från olika politiska håll om gratis arbetsskor till regionens vårdpersonal och förslaget väntas klubbas igenom i regionfullmäktige 21 juni. På förlossningen i Halmstad tar personalen emot förslaget med glädje.

– Jobbar du med ett mansdominerat jobb så har du full utrustning från topp till tå och det bara ingår. Medan vi ska behöva kämpa för en sådan här liten, självklar sak, säger undersköterskan Cecilia Provci som välkomnar förslaget.

I klippet förklarar personalen på förlossningen vilken betydelse gratis arbetsskor skulle få

– Vi går hela dagarna, det händer lite olyckor och det kommer lite blod och vätska på skorna och då tvättar man dem och de slits ännu fortare, förklarar undersköterskan Jelena Simonović.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Region Halland

Mer i ämnet