Kaj Johansson och Frida Stern tycker att rökfira stränder vore bra. Se vad fler Varbergsbor tycker om det politiska förslaget. Foto: SVT

Så tycker varbergsbor om rökfria zoner

Publicerad

En spontan ”ja-reaktion” uttrycker flera av varbergsborna när de får frågan om rökfria zoner på kommunala badplatser. Och om de själva var badgäster och såg någon röka säger de att de hade bett personen att fimpa.
– Det hade jag nog gjort, jag hoppas det, säger Frida Strern.

Till sommaren kan förslaget om rökfria zoner på kommunala badplatser bli verklighet – en välkommen förändring om varbergsborna själva får välja.

– Det tycker jag är riktigt, säger Kaj Johansson.

– Det är lite löjligt, säger Juha Ryynänen.

I klippet hör du fler röster om förslaget på rökfria zoner på kommunala badplatser.

SVT rapporterade · Vad tycker du om att införa rökförbud på badstranden?

09.58
God morgon. Varbergs politiker vill göra kommunala badplatser till rökfria zoner. Bra eller dåligt? Välkommen att diskutera frågan här i vår chatt.
09.59
Å vad skönt!
10.07
Bra eller dåligt? Nollfråga! Självklart ska man ha rökfria stränder! Det går att anordna särskilda rökplatser långt från strandremsan för de som behöver. Stränder är allmän plats och majoriteten skulle må bäst av ett förbud, både för rök och lämnade fimpar.
10.07
Mycket välkommet!! Hoppas på fler platser i landet.
10.14
Fimparna är det största problemet - och jag är less på att plocka upp sådana efter rökare. Helt rätt med rökfria stränder!
10.14
Märkligt att viss förbränning oroar så. Kraftverken och bilarna får fortfarande hosta ut extrema mängder skit i atmosfären. Men visst om politikerna förbjuder att ta sig till stranden med fordon som använder sig av förbränning av fossila ämnen. Förövrigt är även elbilar och elcyklaar smutsiga pga av sina batteri och elproduktionen i Sverige som inte alla gånger är så trevlig heller. Det är märkligt att vi reagerar på de "lilla" i vår miljö istället för det stora, men jag antar att det distraherar och tillfredsställer. Sen så får rökning gott förbjudas, men då får andra skadliga grejor också bli förbjudet, annars är det verkningslöst och hyckleri.
10.14
Hoppas det blir fler som följer efter detta bra förslag
10.18
Mycket förståndigt så man slipper alla dessa fimpar som ligger överallt.
10.20
Rökare sprider hälsovådlig och illaluktande cigarettrök som dessutom leder till obehag för omgivningen. Utöver detta så lämnar de cigarettfimpar på stranden där filtret består av plastfibrer som sedan sprids i havet. Totalförbjud rökning och inför kännbara påföljder. Rökning bidrar inte till något gott vare sig för individen, omgivningen eller samhället. De enda som tjänar på rökningen är tobaksbolagen.
10.21
Äntligen!

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer