Hallandspolisen har haft fullt upp under midsommarhelgen. Foto: TT

Så var midsommarhelgen för polisen

Uppdaterad
Publicerad

Hallandspolisen har haft fullt upp under midsommarhelgen med flera fall av fylla och misshandel. – Många har blivit mer berusade än vad de tänkt sig, säger polisens presstalesperson.

Under natten till söndag skedde flera fall av misshandel runt om i länet. Vid klockan fyra på söndagsmorgonen uppgav två personer i Halmstad att de blivit misshandlade av en okänd person. De fick båda följa med till polisstationen för förhör, men i nuläget finns det ingen gripen.

I Varberg fick ambulansen rycka ut på misshandelskador efter att två personer varit i slagsmål.

Inbrott på skola

Polisen har även fått skriva flera anmälningar om inbrott.

Strax före klockan nio gick larmet på Vessigebroskolan i Falkenberg. När väktare kom till platsen saknades en ruta i en ytterdörr, och en annan dörr ska ha stått på glänt.

– Vi vet inte om något är stulet ännu, men det skrivs en anmälan, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson.

”Ingen ihjälskjuten”

Enligt Ulla Brehm har polisen haft mycket att göra under midsommarhelgen. Hon tror att det dels beror på alkoholmängden, men också på grund av att helgen bjudit på bra väder.

– Många har blivit mer berusade än vad de tänkt sig. Det är ingen som är ihjälskjuten eller ihjälslagen, men det har varit mycket fylla och bråk. Det är en lindrig helg om man tittar på de grövre brotten och det får vi vara nöjda med, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.