Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Skulle kunna bygga bort en del problem – men man kan inte bygga bort allt” – starta klippet för att se oppositionspolitikern Bo Tengqvist (S) förklara hur han tänker kring läget på Lagaholmsskolan. Foto: SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Bygg en ny skola – så vill oppositionen lösa problemen på Lagaholmsskolan i Laholm

Uppdaterad
Publicerad
Val 2022Valkompass

Lagaholmsskolan har omfattande problem med oroligheter sedan flera år tillbaka – och polisanmälningar mot elever på skolan har ökat. Den styrande alliansen i Laholm bär en del av ansvaret, menar oppositionen som anser att inte tillräckligt har gjorts för att åtgärda problemen.

– De fyra senaste åren är bortkastade, det gör mig arg, inget har hänt med skolan, säger Bo Tengqvist (S).

I klippet ovan hör du en längre intervju med Bo Tengqvist (S) och barn- och ungdomsnämndens ordförande Åke Hantoft (C) om hur situationen kan lösas på Lagaholmsskolan.

Mellan 2020 och 2021 har antalet polisanmälningar mot elever ökat från 14 till 26 anmälningar på Lagaholmsskolan. Flera Laholmspolitiker som SVT Nyheter Halland har talat med ser allvarligt på utvecklingen.

Tror på ett samarbete

Ordförande i barn- och ungdomsnämnden Åke Hantoft (C) anser inte att en ny skola, som Socialdemokraterna föreslår, är lösningen. Han tror på en samverkan med flera parter, däribland föräldrar.

– Det gäller att ha en handlingsplan och ett samarbete så att detta dras igång för att motverka det här, säger Åke Hantoft (C) till SVT.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Valet 2022 Halland

Mer i ämnet