– Halmstad är ett attraktivt ställe att bo och leva på, kombinerat med högskolans satsning på kvalificerade ingenjörsutbildningarblir är det naturligt att söka ny arbetskraft med hög kompetens, något söder om Göteborg och något norr om Malmö, säger Torbjörn Andersson, verksamhetsansvarig Saab i Halmstad. Foto: Pressbild

Saab utökar verksamheten i Halmstad – flera nya arbetstillfällen

Uppdaterad
Publicerad

I takt med att det satsas på försvaret väljer Saab AB att utöka verksamheten i Halmstad. Satsningen kommer leda till 35 nya arbetstillfällen.

– Vi söker oss till den position i samhället där vi tror att vi kan hitta kompetensen, samtidigt som vi har ett nära förhållande med Försvarsmaktens enda luftvärnsregemente, säger Torbjörn Andersson, verksamhetsansvarig Saab i Halmstad.

Sen tidigare har företaget 25-tjänster inom ett affärsområde med koppling till lufvärnsregementet i Halmstad. Delar av det affärsområde som flyttar till Halmstad det som kallas ”surveillance” (övervakning), som tillverkar ledningssystem och radar. Surveillance finns redan i Göteborg och Järfälla, utanför Stockholm.

Att man satsar på Halland i just denna satsning är knappast en slump, enligt Torbjörn Andersson på Saab.

– Halmstad är ett attraktivt ställe att bo och leva på, kombinerat med högskolans satsning på kvalificerade ingenjörsutbildningar blir är det naturligt att söka ny arbetskraft med hög kompetens, något söder om Göteborg och något norr om Malmö, säger han.

I klippet ovan berättar verksamhetsansvarige Torbjörn Andersson om hur den nya Saab-satsningen väntas påverka Halmstad och högskolan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.