Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Vi bad om era åsikter i vår chatt. Håller du med någon av dem? Foto: SVT

Såhär tycker ni om avstängning efter snöbollskastning

Uppdaterad
Publicerad

Är avstängning ett rimligt straff för att ha kastat snöboll på rasten? Vi bad er diskutera i vår chatt – och åsikterna gick isär.

I klippet ovan har vi samlat ett urval av era kommentarer. Håller du med?

SVT rapporterade · Ska snöbollskastning ge avstängning?

Tack för era åsikter. Den här chatten är nu stängd!
06.54
Bra att de tar tag i problemet.
06.55
Ja det är rätt. Speciellt när elever blir skadade eller att det sker så frekvent att varken lärare eller elever känner sig säkra, ens inomhus.
Men straffet kan ses som en ledighet av eleverna, så kanske kvarsittning efter skoltid hade varit ett komplement samt mer påbackning till föräldrarna så dom tar sitt ansvar.
07.09
Mycket bra! Äntligen nån som slutar dalta och tar i med hårdhandskarna.
07.09
Vad är det som händer? Barn har i alla tider kastat snöboll. Blir de så ömtåliga av allt spelande inomhus? Kanske dags att tänka om, och låta barnen leka lite. Vi som är äldre tog ju en enorm skada, genom snöbollskastning, vi har byggt Sverige.
07.09
Äntligen får skolledningen tummen ur. Ska det verkligen behöva gå så långt att elever blir skadade innan det blir konsekvenser för de elever som inte sköter sig.
07.27
Bra agerat från skolan, men bättre vore väl kvarsittning..... eller finns inte det kvar?
07.27
Bra beslut. Eftersom inget annat verka fungera så tror jag detta är ett bra sätt att komma åt eleverna. Snöbollskastning i sig har säkert inte varit något problem innan. Men det kastats inomhus, in genom öppna fönster, på de yngre barnen i förskoleklass som ska passera för att gå till matsalen, då har det gått för långt.
07.31
Absurt. Skolplikt i Sverige. Mobbar du blir du kvar, kastar du snöboll stängs du av. Läs igen och förstå hur orimligt det är. Problemen behöver mötas på annat sätt.
09.11
Djävla dumheter att förbjuda snöbolls kastning vilka barn har inte kastat snöbollar efter lärare och vaktmästare ingår ju i friheten att ha snöbollskrig. PL

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer