Sandra Carlsten var en av många kunder som flydde när en bil körde in i varuhusets fasad. Foto: Privat / Lennart Benson

Sandra om bilkraschen på Gekås: Folk sprang i panik

Uppdaterad
Publicerad

Panik uppstod på varuhuset Gekås i Ullared när en bil kraschade in i fasaden nära entrén. Sandra Carlsten var på väg till kassan för att betala när hon såg människor börja röra på sig.

– Folk skrek spring. Då tog vi våra barn och drog.

Det var vi åttatiden på tisdagskvällen som en uppenbart förvirrad 65-årig man körde in i väggen nära entrén till det populära varuhuset Gekås i Ullared. Flera människor tvingades kasta sig undan och några fick skrapsår.

LÄS MER: Bil körde in i varuhuset i Ullared

Folk kom springandes

Inne på varuhuset var det fullt med kunder. Direkt efter smällen var det få som insåg att något hade hänt. Sandra Carlsten från Uppsala var tillsammans med sin familj på väg till kassorna för att betala när hon märkte att något hände i entrén.

– Då kommer det personer springandes mot oss. Först trodde vi att det var ett jippo eller en tävling, men sedan var det en mamma som skrek till sin dotter: Spring! Det kom mer och mer folk så då tog vi våra barn och bara drog. Vi sprang bort till lagret, säger Sandra Carlsten till SVT Nyheter

– Folk verkligen sprang i panik och vi sprang för att alla andra sprang. 

Rykten om bomb

Sandra Carlsten säger att personalen till en början inte visste något om händelsen. Det var via medier som hon själv fick reda på vad som hänt.

Dessförinnan hade rykten börjat spridas om en bomb. 

– Det kanske var någon som hade hört smällen utifrån.

– Sedan när vi kom ut såg vi bilen.

Vad tänkte du då?

– Att det var rätt skönt att det bara var en bil. 

Sandra Carlsten är kvar i trakten och besökte under onsdagen varuhuset igen.

Sandra Carlsten återvände under onsdagen till Gekås trots den chockartade upplevelsen kvällen före. Foto: Rickard Widgren, SVT

LÄS MER: Föraren förvirrad – får vård

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.