Under tisdagskvällen körde en bil in i utgången till varuhuset i Ullared. Foto: Lennart BensonVisa alla (4)
Visa alla (4)

Bil har kört in i varuhuset i Ullared

Uppdaterad
Publicerad

Vid åttatiden på tisdagskvällen kom det ett larm om att en personbil kört rakt in i väggen på det populära varuhuset Gekås i Ullared. Flera personer fick hoppa undan men ingen blev påkörd. I bilen hittades en hund. Chauffören, som uppgavs vara förvirrad, släpptes av polisen men omhändertogs istället av vården.

I början var det oklart om människor blivit påkörda av bilen som kom farandes på Danska vägen utanför Gekås i Ullared.

– I varuhuset vet vi inte om någon är skadad men folk är chockade. Föraren är omhändertagen av Gekås vakter, berättade Andreas Karlsson på Räddningstjänsten strax efter händelsen.

Bombgruppen undersöker

– Det är en bil som kört in mot utgången på Gekås. Ordningsvakter har tagit hand om föraren, säger polisens presstalesperson Tommy Nyman.

I enlighet med polisens rutiner gjorde en bombgrupp en undersökning av bilen. De ska ha hittat en hund men inga farliga ämnen.

– Det finns inget som talar för att det skulle finnas någonting, men rutinmässigt gör vi så här, berättade Tommy Nyman under kvällen.

Polisen uppgav att föraren verkar vara förvirrad. Två personer fick lindriga skador efter att de kastade sig i skydd då bilen kom mot dem. En teknisk undersökning inleddes och vid 21-tiden arbetade Räddningstjänsten fortfarande med att skapa ordning bland skärrade människor.

Foto: Lennart Benson

Föraren förhörs

Enligt polisen är föraren en man i 65-årsåldern. Han fördes till polisstationen och började förhöras under kvällen. En förundersökning har inletts och händelsen rubriceras i nuläget som skadegörelse, vållande till kroppsskada och allmänfarlig ödeläggelse. Men enligt polisen kan ytterligare brottsrubriker tillkomma under utredningsarbetet.

Foto: Lennart Benson

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Ullaredkrasch

Mer i ämnet