Nio betongbarriärer står sedan måndagskvällen utställda runt varuhuset. Foto: Gekås

Betonghinder uppe efter Ullaredkrasch

Uppdaterad
Publicerad

Varuhuset Gekås i Ullared ökar säkerheten efter förra veckans händelse, då en man körde in en bil i entrén. Nio betongbarriärer står nu utställda runt varuhuset.

– Detta ska ses som en första åtgärd, säger säkerhetschefen Boris Carlsson i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Bil har kört in i varuhuset i Ullared

Ullaredkrasch

Det var för en vecka sedan som en bil kom körande mot varuhuset, för att sedan krascha in i utgången. Människor runt omkring fick fly undan i panik, och två personer skadades när de kastade sig ur vägen.

– De första dagarna handlade om att få en bild av vad som hänt, prata med personal och möta kunder, även flera poliser var på plats i varuhuset för att hjälpa till att svara på frågor från besökare, säger Jan Wallberg, koncern-vd Gekås Ullared.

De nio betongbarriärerna har nu satts upp runt utgången där kraschen skedde.

– Vi har fortfarande behov av att komma in på området med godstransporter, så vi kan inte stänga av helt. Men det här hjälper till att sänka farten på den platsen där det hände, säger vd Jan Wallberg till SVT Nyheter Halland.

Ni skriver i pressmeddelandet att detta ska ses som en första åtgärd. Vad blir nästa steg?

– Vi ser över alla våra ytor och allmäna tillfartsvägar och där för vi en diskussion med myndigheter och kommun. Vi ser också över kameraövervakningen, säger Jan Wallberg.

LÄS MER: Sandra om bilkraschen på Gekås: Folk sprang i panik

Föraren, som uppträdde förvirrat i samband med kraschen, misstänks för skadegörelse, vållande till kroppsskada och allmänfarlig ödeläggelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ullaredkrasch

Mer i ämnet