Foto: Lennart Benson

Sanering påbörjas på Getterön

Uppdaterad
Publicerad

25 juli inträffade en flygolycka på Gettrön i Varberg. Nu inleds saneringsarbetet.

För ett par veckor sedan störtade ett mindre privatplan av okänd anledning och började brinna. Fem personer skadades lindrigt. Det läckte ut flygbränsle vid olyckan men det mesta brann upp.

Vrakresterna av planet ska nu fraktas bort och saneringsfirman börjar därefter arbetet med att undersöka och sanera marken. En stengärdsgård som skadades ska också återställas. Kostnaderna för saneringen bekostas av planets ägares försäkringsbolag. Kommunen kommer att övervaka saneringsarbetet.

Hur olyckan inträffade är ännu oklart, haverikommissionen håller fortfarande på med faktainsamling kring händelsen.

Flyghaveri Getterön

Strax efter start den 25 juli 2015 från Getterön/Varberg flygplats, bana 30, tappade luftfartyget lyftkraft på mycket låg höjd. Planet slog kort därefter i marken och kanade ca 60 meter innan det svängde runt och stannade på ett fält ca 500 meter väster om banan. Brand uppstod och luftfartyget blev totalförstört. Flera personer fick lindrigare skador.

Fakta från Haverikommissionen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.