Foto: SVT

Sänkt straff efter knivattack på gymnasieskola

Publicerad

Från fem och ett halvt års fängelse för mordförsök till ett år och två månader för grov misshandel. Hovrätten sänker straffet rejält för den man i 20-årsåldern som attackerade en elev på Kattegattgymnasiet i Halmstad i september förra året, det skriver Hallandsposten.

Händelsen ägde rum den 1 september på Kattegattgymnasiet i Halmstad. Eleven knivskars i nacken av en man i 20-årsåldern. Mannen dömdes i oktober till fem och ett halvt års fängelse för mordförsök. Han skulle även utvisas efter straffet och betala skadestånd på 140.000 kronor till den skadade eleven.

LÄS MER: Misstänkt mordförsök på gymnasieskola

Mannen i 20-årsåldern överklagade domen till hovrätten som gör bedömningen att det inte är bevisat att mannen hade uppsåt att döda sitt offer. Hovrätten sänker fängelsestraffet till ett och och två månader och skadeståndet blir istället 36.400 kronor, enligt Hallandsposten. Dessutom upphävs beslutet om utvisning.

LÄS MER: Krisgruppen samlar sig på Kattegattgymnasiet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer