Varbergspolitikern Erik Hellsborn (SD) vill att alla kommunanställda ska erbjudas gratis kaffe. Foto: Privat/TT

SD-politiker vill ha gratis kaffe för kommunens anställda

Uppdaterad
Publicerad

Sverigedemokraten Erik Hellsborn i Varberg har skrivit en motion till kommunfullmäktige. I den föreslås att alla anställda inom kommunen ska ges tillgång till kostnadsfritt kaffe under arbetstid.

”Kaffedrickandet är ofta en viktig del av kulturen och gemenskapen på en arbetsplats, så även inom Varbergs kommun”, skriver Erik Hellsborn (SD).

Vidare skriver han att det inte finns någon gemensam policy för hur kaffe tillhandahålls och att den skiljer sig åt mellan olika delar av kommunens organisation. Det här kan lätt skapa missnöje, menar Varbergspolitikern.

Tydlig signal

”Titta på alla förmåner chefer och högt uppsatta får, men vi nere på golvet kan inte ens få en kopp kaffe”, står det i motionen.

Att erbjuda gratis kaffe till de kommunanställda tror Erik Hellsborn (SD) blir en tydlig signal om att de anställda uppskattas. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.