Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Starta klippet för att följa med in i Elliot Greens microglassfabrik och höra hur satsningen Ung drive hjälpte honom att starta sitt företag. Foto: Privat.

Se microfabriken i Halmstad där Elliot, 16, skapar glass – efter hjälp från Ung Drive

Uppdaterad
Publicerad

Han var ung, glassälskare och med en företagsidé. Då fick 16-årige Elliot Green hjälp av den ideella organisationen Ung Drive att starta upp sitt lilla glassföretag i Halmstad – nu har han varit igång ett år. I sommar satsar region Halland på hjälpa fler ungdomar för att starta eget.

Fler ungdomar ska i sommar ska få utbildning, coachning och startkapital för att starta eget med hjälp av den ideella organisationen Ung Drive. Detta genom en satsning från region Halland.

– Du får så bra start som möjligt för att komma in i företagsvärlden, säger Elliot Green som förra sommaren fick hjälp genom Ung Drive.

Började sälja glass redan i åttonde klass

Hans företagsresa började egentligen redan för två år sedan, då han började göra egen glass hemma. Elliot började sälja glass till klasskompisar redan i åttonde klass.

Med hjälp av Ung drive kunde han fortsätta utveckla sitt företag, starta en enskild firma och levererar nu glass till matbutiker och caféer i Halmstad. I framtiden hoppas han kunna producera glass i större skala.

I klippet nedan berättar Anu Majkvist, från Centerpartiet i Varberg, varför de vill att kommunen ska erbjuda entreprenörsutbildning för unga.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vi vill få fler unga att intressera sig för företagande” säger Anu Majkvist (C) som ser att det kan bli ett komplement till sommarjobb i Varbergs kommun. Foto: Rebecka Block/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.