Shamira fick träffa sin hjälte Carina

Uppdaterad
Publicerad

Det var ett känslosamt möte i dag när Shamira från Uganda fick träffa sin mystiska räddare. Hon visade sig vara parkeringsvakten Carina Netzén.

– Det är så roligt och se dig igen, säger Carina Netzén och de två kramas länge.

Sist de träffades var i Kållered i september förra året. Shamira Kasajja hade flytt från Uganda till Sverige och efter många turer hamnat på en trappa i Kållered där hon hört att Migrationsverket fanns. Men eftersom hon inte visste var i Kållered och eftersom hon inte ätit på två dagar hade hon bestämt sig för att lämna över sig själv till polisen. En kvinna i mörkblå uniform dök upp och hon misstog henne för polis. Kvinnan bestämde sig, trots att hon jobbade, för att ge den svaga Shamira mat och hjälpte henne till migrationsverket.

Shamira och kvinnan i blå uniform

– Hon visste inte vad hon ville äta, hon tog tillslut en kopp te och en kanelbulle, säger Carina Netzén.

Parkeringsvakt en räddande ängel

Det har gått bra för Shamira Kasajja, hon har fått permanent uppehållstillstånd. Men igår efterlyste hon kvinnan i Hallandsnytt och Västnytt. Kvinnan som troligtvis hade räddat hennes liv. Carina Netzén som jobbar som parkeringsvakt hade inte heller kunnat sluta tänka på händelsen.

– Jag har funderat så mycket på vad som egentligen hände med henne, hon var så orolig för att bli skickad tillbaka till Uganda.

Vill träffas igen

Idag träffades de två igen, båda grät vid det känslosamma mötet.

– Sist var jag så svag men nu har jag kraft att verkligen tacka henne, säger Shamira Kasajja och tittar glatt på Carina.

Carina gav Shamira en lapp med sina uppgifter och de ska garanterat träffas igen.

– Jag hoppas jag kan hjälpa henne mer här i Sverige, säger Carina Netzén.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Shamira och kvinnan i blå uniform

Mer i ämnet