Strax innan klockan 19 stod ett av tågen stilla utanför Falkenberg. Foto: SVT

Signalfel i Varberg orsakade kraftiga förseningar i tågtrafiken

Uppdaterad
Publicerad

Ett signalfel i Varberg orsakade under seneftermiddagen och kvällen förseningar i tågtrafiken genom Halland. En del avgångar ställdes in helt och ersattes med bussar.

Enligt SVT:s reporter Casper Sewerin som befann sig på ett av tågen som stannat till följd av signalfelet sa en av tågvärdarna att ”Signalsystemet har ballat ur helt”.

Vid 20.30-tiden meddelade Hallandstrafiken att signalfelet var åtgärdat men att följdförseningar var att vänta under resten av kvällen.

– Jag är på väg till jobbet i Göteborg. Jag jobbar som matleverantör och de senaste veckornas förseningar har gjort att denna gången inte blir bra. Hur ska jag få min chef att tro mig när jag alltid kommer sent på grund av samma anledning? Jag tycker detta är väldigt tråkigt, säger Saad Mohammad Araf. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.