Under tisdagen och onsdagen undervisas sjätte klass utomhus. Foto: SVT

Sjätte klass på Getingeskolan bussas till Gården Ön

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagen och onsdagen har årskurs 6 på Getingeskolan sin undervisning på naturskolan Gården ön utanför Halmstad. Där kommer eleverna att undervisas i bland annat biologi och bild.

Nikola Trubarac, rektor på Getingeskolan, tror att eleverna kommer att få två bra dagar men vill ha besked om framtiden.

– Tanken är att vi ska göra det bästa av situationen. Jag hoppas på ett beslut snart så att det blir en dräglig planering och vi får igång undervisningen i riktiga lokaler, säger han.

Hälsoproblemen på Getingeskolan

Under de två dagarna på Gården ön kommer pedagoger från Getingeskolan och naturskolan att samarbeta med undervisningen.

Arbete pågår

Kommunen skriver på sin hemsida att information om var undervisningen ska bedrivas under torsdagen och fredagen kommer inom kort och att arbetet med att få fram ersättningslokaler pågår.

Årskurs 7-9

SVT Nyheter Halland berättade i förra veckan att de äldre eleverna kommer att vara lediga måndag till onsdag, i väntan på nya besked.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hälsoproblemen på Getingeskolan

Mer i ämnet