Hör Louie berätta om kraschen och vägen tillbaka i klippet. Foto: privat

Sjuårige Louie nära att mista livet i skidolycka

Uppdaterad
Publicerad

Nästa vecka är det sportlov och många planerar kanske att åka skidor. Men det finns risker i skidbackarna. Det fick familjen Norgren erfara när sjuåriga sonen Louie höll på att mista livet i en olycka.

Det var första dagen på skidsemestern i Sälen när sjuårige Louie och hans pappa Johannes skulle åka det där sista åket innan lunchen. Men då hamnade Louie i en hög fart och kunde inte få stopp på det isiga snötäcket. Han åker rakt in i en hög med frusen konstsnö under en snökanon och blir liggande.

– Jag försökte bromsa, men det gick inte, säger Louie.

Skistar som är ansvariga för skidbacken som Louie skadades i, kan inte kommentera händelsen men beklagar olyckan och vill komma i kontakt med familjen.

Vårdades med livshotande skador

Pappa Johannes såg att det var en allvarlig krasch och säger att personalen snabbt var på plats med skoter och pulka. Sen blev det ilfart till Uppsala där han fick tillbringa en vecka på intensiven.

– Han fick mycket invärtes skador, det var lever, lunga och ena njuren har tagits bort, säger Johannes.

Se reportaget högst upp i artikeln, och hör Louie och pappa Johannes berätta om kraschen och resan tillbaka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.