Mannen rapporterades försvunnen under fredagen. Foto: SVT

Sjukhusanställd misstänks ha försvunnit i container

Uppdaterad
Publicerad

En anställd på Varbergs sjukhus är försvunnen sedan i fredags. Händelsen utreds som ett dödsfall och polisen misstänker att han ramlat ned i en container.

– Man vet att han ska ha varit vid en container och slängt sopor, säger Jan Nicklasson, utredningschef i Varberg.

Det var i fredags som polisen i Varberg fick kännedom om att en anställd på Varbergs sjukhus var försvunnen.

Enligt en anmälan från Arbetsmiljöverket utreds händelsen som ett misstänkt dödsfall och man misstänker att mannen ramlat ned i en container, vilket GT var först med att rapportera om.

– Man har hittat hans privata kläder i omklädningsrummet och hans bil står kvar på parkeringen. Och man vet att han ska ha varit vid en container och slängt sopor, säger Jan Nicklasson, utredningschef i Varberg till SVT Nyheter Halland.

Containern ska därefter ha forslats bort från platsen.

Utreds av arbetsmiljögrupp

Polisen i Varberg har dock inte varit med i utredningen utan det är polisens arbetsmiljögrupp i Göteborg som utreder händelsen.

– Det utreds som arbetsmiljöbrott, säger Jan Nicklasson.

Varbergs sjukhus: ”Bekymrade”

Från Varbergs sjukhus vill man inte kommentera händelsen mer än att man polisanmält den.

– Medarbetaren saknades innan Valborgshelgen. Denne kunde inte kontaktas så vi gjorde en polisanmälan. Vi har kontaktat anhöriga och är bekymrade över att vi inte har några svar. Jag kan inte kommentera mer än så utan det är polisen som äger ärendet nu, säger Torbjörn Svanberg, förvaltningschef Varbergs sjukhus.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.