”Jag tycker om att få vinden i håret”, säger Alma Bresell, 6 år, om sin kärlek till skateboarden.

Alma, 6 år, ska bli skateboardmästare

Uppdaterad
Publicerad

Bara tjejer i skateparken under en hel helg. Så var det när Halmstad skateboardklubb ordnade All girls camp för andra året.

– Killarna tar väldigt mycket plats hela tiden, så då måste vi ha en dag när flickorna också får ta plats och åka, säger 6-åriga Alma Bresell från Halmstad.

Hon är en av de yngsta på Slottsmöllans skatepark i Halmstad den här helgen.

Under två dagar samlas 45 skejtande tjejer från hela Sverige i lägret All girls camp i Halmstad.

Sofia Olsson har åkt från Lund till Halmstad för tjejskejtlägret. Hon har börjat skejta efter att ha träffat en partner som skejtar. Hon tycker att hon fortfarande har mycket att lära och att ett skejtläger för bara tjejer är perfekt för den saken.

– Vi har en massa erfarna skejtare här i olika åldrar. Jag kan skejta med en sjuåring och lära mig saker av henne, säger Sofia.

50-50 är målet

Henrik Cederlund är en av mycket få män i lokalen den här helgen. Han är skate-koordinator i Halmstad skateboardklubb.

– När vi öppnade här på Slottsmöllan hade vi två tjejer. I dag är vi tusen medlemmar och 250 av dem är tjejer, säger han.

Vad tror du om framtiden?

– 50-50 är målet som vi strävar efter. Både tjejkvällen som vi har här på torsdagar och tjejlägret är sånt som inte ska behövas egentligen.

Vinden i håret

Alma Bresell har målet högt ställt.

– Jag har en dröm att bli en av världsmästarna, säger hon.

Vad är roligt med att åka skejtboard?

– Att man får känna vinden i håret och träffa nya kompisar, svarar Alma.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.