– Vi ska ta den här typen signaler på allvar alla gånger, säger Maria Andersson, skolchef i Kungsbacka kommun. Foto: Tomas Oneborg / SvD / TT/Kungsbacka kommun

Skolpersonal i Kungsbacka utreds för ofredande – tas ur tjänst

Uppdaterad
Publicerad

En personal i en förskoleklass i Kungsbacka kommun har polisanmälts, då kollegor slagit larm om att personen ska ha ofredat en elev, som Kungsbacka-Posten först berättade om.

– Vi ska ta den här typen signaler på allvar alla gånger, säger Maria Andersson, skolchef i Kungsbacka kommun.

– Det är en händelse i en förskoleklass, där kollegor har reagerat på hur en i personalen har suttit nära en av våra elever och då slagit larm och berättat om detta förr rektorn, berättar Maria Andersson, skolchef i Kungsbacka kommun.

Har tagits ur tjänst

Händelsen, som Kungsbacka-Posten först berättade om, har nu anmälts till polisen och en orosanmälan har gjorts. Under tiden som utredningen pågår är personalen ifråga tagen ur tjänst.

– Vi ska ta den här typen signaler på allvar alla gånger och göra seriösa och riktiga utredningar, av hänsyn till alla inblandade, säger Maria Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.