Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
94 procent av eleverna vill lära sig mer om privatekonomi. Så varför säger Skolverket nej – trots intresset? Foto: SVT/Andreas Hillergren/TT

Skolverket: Nej till mer privatekonomi på gymnasiet

Uppdaterad
Publicerad

Gymnasieungdomar kommer inte att få lära sig mer om privatekonomi, enligt Skolverkets förslag till reform för 2025. Men intresset hos eleverna själva är stort, visar en undersökning.

– Vi har gjort bedömningen att skrivningar som finns i det förslaget som har lämnats till regeringen är tillräckliga, säger Skolverkets undervisningsråd Cecilia Hågemark.

Inte kört lopp

Organisationen Ung Privatekonomi ger inte upp. De förbereder nu ett formellt förslag om privatekonomi som individuellt val. Ett förslag Skolverket kommer utreda när det lämnas in, enligt Cecilia Hågemark.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”De flesta lär sig av familj och vänner – vilket gör att man ärver ett ekonomiskt beteende”. Nu lägger organisationen fram ett förslag om privatekonomi som ett eget ämne i skolan. Foto: Per Sjöberg/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.