Skottlossning i Halmstad – personer flydde i bil

Uppdaterad
Publicerad

Minst ett skott avlossades i närheten av Grönevångs torg på Andersberg i Halmstad under söndagskvällen.

Polisen larmades om skottlossningen per telefon vid 19-tiden på söndagen.

– Inringare säger att en eller flera gärningsmän har varit på plats och minst ett skott har avlossats upp i luften, säger vakthavande befäl Sebastian Börjesson till SVT Nyheter.

Personen eller personerna ska sedan ha flytt från platsen i en personbil.

– Vi vet inte vad syftet var med att skjuta. Det kan hända att det är flera gärningsmän men det finns ett beslut om att vi ska hämta in en person till förhör, säger polisens presstalesperson Thomas Fuxborg, vid lunchtid på måndagen.

Letar efter en person

Polisen har ännu inte kunnat lokalisera personen som, enligt Thomas Fuxborg, inte är anhållen i sin frånvaro.

–Om vi delger misstanke beror på vad som kommer fram under förhöret. Det är först efter det som vi i så fall kontaktar åklagare, säger Thomas Fuxborg.

Han kan inte precisera exakt vilka misstankar det kan röra sig om men inledningsvis var polisens brottsrubricering grovt olaga hot samt brott mot vapenlagen.

En liknande händelse inträffade i Borås i fredags kväll. Enligt vittnen ska en man i ett bostadsområde ha avlossat ett flertal skott upp i luften. Polisen kan inte uttala sig om huruvida det finns en koppling mellan skjutningarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.