Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Inflytten blir cirka tre månader senare än planerat – men Maria Rosenberg, verksamhetschef i Kungsbacka, är glad att väntan nu verkar vara är över. Foto: SVT

Slutbesiktning av Skårbyskolan i Kungsbacka godkänd

Uppdaterad
Publicerad

Slutbesiktningen av nybyggda Skårbyskolan är godkänd. Kommunen planerar nu för skolstart i lokalerna i början av november.

Initialt var tanken att elever från Hedeskolan, Älvsåkerskolan och Björkris skola skulle flytta in i den nybyggda Skårbyskolan vid höstterminens start men den nya skolbyggnaden har fram tills nu inte klarat slutbesiktning, bland annat på grund av brister i ventilationen. I fredags godkändes besiktningen av skolans styrfunktioner och måndag vecka 45 väntas skolverksamheten starta.

– Det är så skönt. Vi har ju väntat på detta och vi är så glada över att äntligen få komma in skolan och den är så fin, säger Maria Eriksson, verksamhetschef i pedagogiskt område Centrum.

Föreningslivet beräknas kunna flytta in tidigare än eleverna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.