Trion smugglade ut varor bland annat i en barnvagn. Foto: Polisens förundersökning

Smugglade ut varor från Gekås i barnvagn – döms till fängelse

Uppdaterad
Publicerad

I en barnvagn smugglade ligan ut varor för drygt 160.000 kronor och sålde dem sedan vidare på nätet. Nu döms alla tre till fängelsestraff.

Trion har enligt domen haft en tydlig strategi kring hur stölderna på varuhuset i Ullared skulle gå till. Till en början använde de sig av en specialsydd jacka för att stjäla varorna, men kom sedan på idén med barnvagnen.

”Det har varit många stölder och hela upplägget har en karaktär av planering och effektivitet i alla led, från planering till stöld, försäljning och leverans”, skriver Varbergs tingsrätt i sin dom.

Ullared

Ångrar sig

Båda männen och kvinnan är i 30-årsåldern och hemmahörande i Karlstad. En av männen och kvinnan uppges vara ett par, och den andra mannen är inneboende hos paret.

Ligan har inte enbart stulit från varuhuset i Ullared, utan även från andra affärer. Totalt sett rör det sig om åtminstone en kvarts miljon kronor som ligan kommit över. Enligt trion var motivet att de hade svårt att få ihop ekonomin och de har i förhör sagt att de ångrar sig.

Gick emot åklagaren

Trots att åklagaren enbart yrkade fängelsestraff för en utav de tre, på grund av att han är tidigare dömd, valde tingsrätten ändå att döma samtliga till fängelse. Paret döms till ett år och fyra månader för grov stöld och parets vän döms till ett år och sex månader.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ullared

Mer i ämnet