”Det blir fint och vackert”, säger Deana Bajic, meteorolog på SVT. Foto: SVT/arkiv

Sommarvärme på väg in över Halland

Uppdaterad
Publicerad

Efter en kall och regnig inledning av september ser det nu ut att bli varmare. Sommarvärme från sydöstra Europa är på väg in över Sverige och i Halland kommer det att märkas.

– Det blir fint och vackert, säger Deana Bajic, meteorolog på SVT.

Det har väl knappast undgått någon att den första halvan av september har varit ovanligt kall och blöt. Men nu kan det bli varmare – och värmen ser ut att hålla i månaden ut.

– På söndag börjar en torrare luft dra in ifrån öster och det kommer bli soligare i Halland, säger Deana Bajic, meteorolog på SVT.

LÄS MER: Sommarvärme på väg från öster

Redan på måndag ser det ut att bli 17-18 grader i hela länet. Framförallt är det eftermiddagarna som blir varmare den kommande veckan, medan nätterna kommer att vara fortsatt fuktiga ock kyliga. Det kan uppstå dimma som ligger kvar en bit in på dagen, men enligt SVTs meteorolog Deana Bajic ska dimman lätta framåt eftermiddagarna och det blir stabilare väder och varmare.

– Det blir fint och vackert väder, säger Deana Bajic, meteorolog på SVT. 

Däremot ser den kommande helgen ut att bli molnig och fuktig, och det kan komma måttliga mängder regn, innan nästa veckas väderomslag anländer. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.