Foto: SVT/Falkenbergs kommun

Sparkad toppchef får 2,4 miljoner i avgångsvederlag

Uppdaterad
Publicerad

Kommunchefen i Falkenberg som sparkades förra veckan kommer att avsluta sin anställning den sista oktober med ett avgångsvederlag på 2,4 miljoner kronor.

Falkenbergs kommun har under onsdagen kommit överens med den tidigare kommunchefen Charlotte Johansson. Det meddelar Falkenbergs kommun i ett pressmeddelande.

Kommunstyrelsens arbetsutskott har godkänt överenskommelsen och slår fast att den tidigare kommunchefen får ett avgångsvederlag på 20 månadslöner, vilket innebär 2,4 miljoner kronor.

– Vi tackar Charlotte Johansson för hennes arbete i Falkenbergs kommun. Vi har följt de lagar och regler som ligger till grund för den här sortens överenskommelse, säger Mari-Louise Wernersson (C), kommunstyrelsens ordförande, i pressmeddelandet. 

LÄS MER: Ännu en toppchef i Falkenberg får sparken

Betalar ytterligare 100.000

Kommunen kommer även att stå för ett omställningsstöd för Charlotte Johansson på upp till 100.000 kronor. 

Det var förra onsdagen som det blev känt att Falkenbergs kommun sparkar den dåvarande kommunchefen Charlotte Johansson. 

– Det krävs ett brett förankrat förtroende för att kunna leda kommunens verksamheter. Detta förtroende saknar vi tyvärr, sa kommunstyrelsens ordförande Mari-Louise Wernersson (C) då i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Se falkenbergarnas reaktioner på att kommunchefen sparkas

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.