”Ställ upp för Drott”

Uppdaterad
Publicerad

Läsare på svt.se vill att Halmstad kommun släpper in handbollsklubben i arenan inför seriepremiären nästa helg.

Handbollsklubben Drott är utestängd ur Halmstad arena på grund av obetalda hyror på 185 000 kronor från det senaste året.

Samtidigt närmar sig seriepremiären med stormsteg.

LÄS MER: Drotts framtid fortfarande oviss

Drott har bett om uppskov med att betala av hyresskulden till slutet av oktober och att utestängningen hävs inför seriepremiären nästa helg.

50 procent vill rädda klubben

I omröstningen på SVT Nyheter Hallands sajt får klubben också medhåll.

På frågan ”Ska kommunen släppa in Drott i Halmstad arena” svarar 50 procent av läsarna som röstat ”ja, kommunen ska ställa upp”.

– Det skulle betyda allt, framförallt ekonomiskt. Vi har möjligheten att fylla hallen och också ha en sponsoraktivitet och ge folk chansen att få hjälpa till, säger Thomas Sivertsson, tränare Drott dam.

35 procent tycker däremot inte att kommunen ska ge sig förrän hyran är betald. Medan 15 procent inte bryr sig om vilket.

Exponerat Halmstad

”Hoppas verkligen att kommunen tar sitt förnuft till fånga. Själv är jag ingen handbollssnubbe, men stan behöver alla starka och kända markörer vi kan få. Drott har genom åren exponerat Halmstad fler gånger i TV än samtliga kommunala insatser”, skriver läsaren Staffan Karlsson på SVT Nyheter Hallands facebooksida.

Det kom in 354 svar i SVT Nyheter Hallands omröstning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.