• Viktigt meddelande:

    Det brinner i området mellan Bonäs, Kumbelnäs och Musisjön. Allmänheten uppmanas att hålla sig borta från brandområdet. Det är risk för fallande träd och räddningstjänsten behöver arbeta ostört. Läs mer här

Stefan Gerhardsson och Krister Claesson. Foto: TT

Stefan och Krister firar 40-årsjubileum i sommar

Uppdaterad
Publicerad

I sommar återförenas Stefan och Krister, när komediduon firar 40 år. Det firas med en ny föreställning som har premiär i slutet av juni på Vallarna i Falkenberg.

Humorn har varit duons främsta redskap genom deras 40-åriga karriär som manusförfattare, entreprenörer och skådespelare. De har lockat miljonpublik till Vallarna och tv-sofforna, retat upp recensenter och till och med fått förre finansministern Anders Borg att bli del av en buskis.

– Man måste ha roligt på jobbet varje dag, det är en bra start, säger Stefan Gerhardsson, i ett pressmeddelande.

”Jag är lite manisk”

De båda männen har under lång tid jobbat hårt med teateruppsättningar. Men 2011 tog det stopp då Krister Claesson drog sig tillbaka, eftersom han började spela musik med sitt gamla band istället.

– Jag jobbade nästan dygnet runt, jag är lite manisk. Vissa år skrev och regisserade jag 6-8 föreställningar, säger han.

Omformulerat manus

Men nu är alltså Krister Claesson tillbaka med manuset bakom sommarens satsning på Vallarna. Föreställningen har fått namnet Stulen kärlek och handlar om en godhjärtad inbrottstjuv som gillar att sno konst. Egentligen skrevs manuset 2004.

– Därefter har den legat i vårt arkiv, tills vi insåg att dagens publik borde se den. Nu är den omformulerad och nutida, säger Stefan Gerhardsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer