Händelsen inträffade i stadsdelen Andersberg i Halmstad. Foto: Google Earth

Stenkastning mot polispatrull i Andersberg

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i Halmstad fick under lördagskvällen ett larm om ett stort bråk. När de kom till platsen möttes de av stenkastning och var tvingades därför kalla på förstärkning. En person har anhållits misstänkt för sabotage mot blåljusverksamhet.

– Vi ser med största allvar på detta, säger Fredrik, polisens presstalesperson i Region Väst.

Det var vid halv 9-tiden som larm om bråket vid Andersbergsskolan i Halmstads kommun nådde polisen. Enligt de första uppgifterna deltog mellan tio och femton personer.

En patrull åkte till platsen, men när de kom fram började flera personer, de flesta ungdomar, kasta sten mot dem. De tvingades backa och kalla på förstärkning. När ytterligare patruller kom till platsen fortsatte stenkastningen.

Anmälan om falsklarm

– Efter ett tag lyckades poliserna få kontroll på situationen och sju personer omhändertogs tillfälligt för störande av den allmänna ordningen, säger Fredrik Svedemyr.

En kille i 15-årsåldern greps och har nu anhållits på sannolika skäl misstänkt för sabotage mot blåljusverksamhet. Förhör med den misstänkte sker under söndagsförmiddagen. Senast onsdag ska åklagaren fatta beslut om han ska begäras häktad eller ej.

Vet man varför bråket startade?

– Nej. Men det ligger också en anmälan om falsklarm i det här. Det innebär att polisen kan ha larmats dit på falska grunder. Det finns indikationer på att det inte var något bråk från första början. En förundersökning pågår för att ta reda på alla omständigheter, svarar Fredrik Svedemyr.

Det finns inga uppgifter om att några poliser kommit till skada i samband med händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.