I klippet ovan möter Jörgen Warborn (M) företagaren Henrik Andreasson som berättar om stöldligornas framfart. Foto: SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Stöldligor stjäl diesel och maskiner från Henriks företag

Publicerad

EU-kandidaten Jörgen Warborn (M) startade sitt engagemang inom politiken med att arbeta för att Sverige skulle gå med EU och bli en del av den fria rörligheten inom Europa. En fri rörlighet som företagaren Henrik Andreasson i Åled menar är orsaken till att hans företag i stort sett varje vecka drabbas av internationella stöldligor.

Varbergaren Jörgen Warborn (M) kandiderar nu till EU-parlamentet och som tredje namn på moderaternas lista är han förmodligen den hallänning som med störst sannolikhet blir invald. Generellt vill han ha mindre regler och byråkrati inom EU, och han vill även han ännu mer fri rörlighet.

I klippet ovan möter han företagaren Henrik Andreasson som berättar om stöldligornas framfart. Jörgen Warborn svarar med vad han vill göra politiskt i frågan om han kommer till Bryssel.

Partiers EU- kandidater från närområdet:

Georgia Ferris (KD)

Adnan Dibrani (S)

Filip Zackrisson (L)

Svein Henriksen (MP)

Jörgen Warborn (M)

Ebba Krumlinde (C)

Ida Legnemark (V)

Soraya Post (FI)

Sara-Lena Bjälkö (SD)

Mer information kring EU-valet hittar du i Valkompassen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

EU-valet 2019

Mer i ämnet