På motorvägen strax söder om Kungsbacka är trafiken stort påverkad av lastbilsolyckan.

Lastbilsolycka på E6 söder om Kungsbacka orsakade långa köer

Uppdaterad
Publicerad

Två lastbilar krockade vid 9.50 på onsdagen på E6 mellan Torpasjön och Kungsbacka. Ytterligare två personbilar ska ha kört in i föremål som ramlat av den ena lastbilen. Påverkan på trafiken var stor, enligt Trafikverket.

Räddningtjänsten var vid tiotiden på onsdagsförmiddagen på plats med fem enheter strax norr om Torpasjöns rastplats i Kungsbacka kommun.

Det ska ha börjat med att två lastbilar körde ihop i norrgående körriktning på motorvägen. Den ene av dem ska också ha tappat ett föremål – enligt räddningstjänsten någon form av balk – på vägen. Två personbilar ska därefter ha kört in i föremålet och fått punktering. 

Polisen uppger att ingen person är skadad, men köerna ringlade sig långa och framkomligheten var mycket begränsad vid olycksplatsen under förmiddagen eftersom flera fordon behövde bärgas.

Vid lunchtid rullade trafiken vid olycksplatsen igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.