Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Under torsdagsmorgonen rådde det stopp i tågtrafiken mellan Halmstad och Göteborg. Orsaken var en nedriven kontaktledning. Foto: Anna Palmgren/SVT

Nedriven kontaktledning orsakade stopp i tågtrafiken mellan Göteborg och Halmstad

Uppdaterad
Publicerad

En nedriven kontaktledning i Varberg orsakade stopp i tågtrafiken mellan Göteborg och Halmstad. Det var även stopp på Viskadalsbanan mellan Varberg och Borås, som passerar Veddige.

– Problemet med kontaktledningen är löst men det kommer ta många timmar innan det rullar på som vanligt igen, säger Peter Gyllander, presstalesperson på Hallandstrafiken.

Ersättningsbussar tillsattes under morgonen men det var svårt att få tag på tillräckligt många bussar och för resenärerna att få plats.

Det är inte Hallandstrafiken själva som har ansvar för ersättningsbussar och de är inte nådiga i sin kritik mot bussleverantören Nobina.

– Det går inget bra. Det är väldigt väldigt tråkigt att det inte fungerar med ersättningsbussarna den här gången heller. Vi är väldigt upprörda och vi sitter just nu med att försöka få loss våra egna bussar och köra ut. Vi gör vad vi kan för att hjälpa till, sa Peter Gyllander tidigare under morgonen.

Det var ett arbetsfordon som rev ner kontaktledningen strax före klocka fyra under torsdagsmorgonen. Arbetet med att reparera kontaktledningen pågick fram till strax efter klockan elva.

Kraftiga förseningar när tågen rullar igen

Kraftiga förseningar väntas fortfarande och någon prognos för när trafiken beräknas rulla på som vanligt igen finns i nuläget inte.

Enligt Västtrafik rullar tågen mellan Varberg och Borås på som vanligt, med något enstaka tåg inställt på grund av att fordonen befinner sig på fel plats efter morgonens stopp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.