Foto: Casper Johansson

En man anhållen misstänkt för mordförsök i Halmstad – man knivskuren i halsen

Uppdaterad
Publicerad

En man i 50-årsåldern är allvarligt skadad efter att ha blivit knivskuren i halsen i i centrala Halmstad på onsdagskvällen. Nu har en man anhållits misstänkt för mordförsök.

– Vi har en misstänkt som är anhållen, vi kommer hålla förhör under dagen sedan kommer jag ta beslut om hur vi går vidare, säger Ginger Johansson, jourhavande åklagare och den som leder utredningen.

Det var strax efter klockan 19 på onsdagskvällen som flera polisenheter larmades till centrala Halmstad gällande en pågående misshandel. På adressen påträffades en skadad man som omedelbart fördes till sjukhus med ambulans.

Omfattande sökinsats

Gärningsmannen var inte kvar i lägenheten utan flera polisenheter sökte efter honom under flera timmar under kvällen.

– Vi har genomfört ett omfattande sök och vid kl 21.34 lyckades vi gripa den misstänkta personen, säger säger Fredrik Svedemyr, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Den misstänkte är en man i 40-årsåldern som var bekant med offret, men de hade ingen nära relation, enligt jourhavande förunderökningsledare.

Knivdådet ägde rum inne i en bostad. Platsen är fortfarande avspärrad och under torsdagen fortsätter polisen arbetet med att säkra teknisk bevisning.

– Jag vill inte gå in på detaljer men man har säkrat de bevis man kan från platsen, säger åklagare Ginger Johansson.

Det finns vittnen till händelsen och det kommer även hållas ytterligare förhör med personer som polisen ser som relevanta.

Allvarliga skador

Enligt Hallands sjukhus hade mannen allvarliga skador när han kom in till akuten på onsdagskvällen. Han har förts vidare till Lunds universitetssjukhus för att få specialistvård, enligt polisen, som berättar att mannen är nedsövd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.